Η αλήθεια είναι ότι οι ανεμογεννήτριες δεν προκαλούν – και δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν –διάβρωση των εδαφών. Άλλωστε, τα αιολικά πάρκα χωροθετούνται στις κορυφογραμμές όπου τα όμβρια ύδατα έχουν ελάχιστη ταχύτητα καθώς βρίσκονται στην εκκίνησή τους προς τις φυσικές λεκάνες απορροής. Επιπροσθέτως, οι επιφάνειες της οδοποιίας και των πλατειών των αιολικών πάρκων είναι απειροελάχιστες σε σχέση με το σύνολο των εκτάσεων των λεκανών απορροής.
Επίσης, όπως κάθε τεχνικό έργο, έτσι και η οδοποιία των αιολικών πάρκων κατασκευάζεται λαμβάνοντας υπόψη τις ροές των υδάτων και τις λεκάνες απορροής και συνοδεύεται από κατάλληλα τεχνικά και άλλα έργα. Συχνά μάλιστα, τα αιολικά πάρκα επισκευάζουν και βελτιώνουν υφιστάμενους δρόμους από τους πολλούς που έχουν διανοιχθεί πρόχειρα στα βουνά, με ακατάλληλα χαρακτηριστικά και δίχως πρόνοια ανακούφισης των ομβρίων υδάτων.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, δεν είναι πλέον άγνωστα στην Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, μας προειδοποιεί και μας απειλεί.
Το 2021, ο κυκλώνας Ιανός χτύπησε ανελέητα πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Μετά από ένα τόσο ακραίο και πρωτόγνωρο φαινόμενο, διακινήθηκε η άποψη ότι ειδικά για τις καταστροφές στην Αγία Ευφημία Κεφαλονιάς ευθύνονται οι ανεμογεννήτριες που είναι εγκατεστημένες στην ευρύτερη περιοχή. Εάν αυτό ίσχυε, τότε δεν θα υπήρχαν καταστροφές σε άλλες περιοχές που δεν είχαν ανεμογεννήτριες, όπως στην Καρδίτσα αλλά ιδίως στο νησί της Κεφαλονιάς, όπως η Άσσος και το Φισκάρδο.